Eriksdalsbadet imorn?

Jag skrev en jättelång komentar på Fajvs blogg om hur vi kan göra imorn om vi ska till Eriksdalsbadet:D Som vi SKA hihi. JAg tror det blir Malin, Teresa och Jag , några fler? Men jag har ju då dans klockan tre så jag måste ta en buss som går 14 från eriksdal. Då har jag räknat ut att vi ska göra så här imorn:

Postat av: Hanna

Heej!
Asså jag har ju dans klockan tre men om jag skulle hinna med den här resan: Från Eriksdal lördag 29 mars ca kl 14:03 till Johannelund kl 14:47" Så skulle det nog gå. Men det betyder att om vi ska vara där tre timmar måste vi vara där typ halv elva och det är ju rätt tidigt men jag kan göra så så det är upp till er om ni orkar.

Och då kan vi ta gröna linjen som går 9:18 från hässelby strand(mig alltså)

Och teresa och MAlin kan hoppa på vid v-by sammma tåg 9:22


Asså imorn men det kanske ni hade fattat

Sen går man av vid skanstull och tar en blå buss 4 mot radiohuset och åker den 1 minut och sen är man framme:D

Ja det låter väl bra? Då kan ju vi liksom ta samma tåg och det blir ju bra! :D Sen har vi typ 1 timme efter inne i stan om man ska äta eller fika eller nåt eller bara gå i affärer.

Men Malin och Teresa får liksom kolla en buss från dem så att ni är vid vällinby så att ni hinner med 9:22 tunnelbanan:D

Kanon!<3

Ses imorn Puuuussss


image101


Lets dance final :D

Inte för att jag har följt alla pogram och så men ibland är det kul att titta ochnu har det blivit final alltså. I lets dance alltså! :D Finalisterna är

Tony och Annika                                                
                                                 
image99       

          VS       
image100

Tina och Tobias

Vet inte riktigt vem jag hejar på men de här är nog de som jag har tyckt varit bäst i de tidigare pogrammen:D


Puuussss


Datorlängtan!

Längtar tillsjag får min bärbara dator med inbyggd webcamera hihi:D Den kommer den 8:e april. Ska bli fett bra! Lääängtar.... Blev bara tvungen att säga det:D


Puuussss

Hahaha skrattattack!

Kollade lite på filmer på Youtube och bev bara tvungen att titta på vår film från teresas trädgård när vi var  utelåsta för typ ett år sen var det va? hahahah crazy! Måste bara visa den!




Puuuss

K:fem

Heej!
Har precis kommit hem från nya K:fem i väälingby. Stort med massa affärer är det! Fett kul att det liksom har kommit ett stort mofehus med liksom massa kläder och så bra så nära! Det vara iallafall jättefint men väldigt öppet var allting så man visste knappt vilken affär man var i och var de tog slut men det är ju sånna där pipgrjejer som piper om man går utanför med deras kläder så man lär väl lära sig var gränserna går...

Ja iallafall åt jag och Linnea tacos till frukost/lunch när vi hade vaknat. Klockan var ju liksom 13. Sen åkte vi till min pappa och lämnade mina grejer och sen skulle vi direkt till åkermyntan och lämna filmern aoch sen åka direkt till K:fem men då hade vi så klart glömt filmerna hos mamma så det var bara att gå till baka hela vägen och så fick jag lämna de själv sen för ett tag sen för linnea skulle på simning. I L:fem var också Julia och Malin. Julia gick med sin mamma(de träffade vi typ överallt och sen i åkermyntan nyss också:D) Occh malin gick med sin pappa men sen gick jag och malin när linnea hade gått hem. Vi gick typ runt i alla affärer och jag köpte en himmelsBlå tunika på Gina tricot. Lägger in bild sen. Sen gick vi lite och tittade på skor. Hittade ett par jättefina som jag ska köpa sen, på en av de nya skoaffärerna.Den var liksom typ blårödvit eller nåt. Kommer inte riktigt ihåg hur de såg ut, bara att de var snygga;D.

Lite härmigt NK måste jag bara säga men det är ändå bara kul tycker jag:D Sen var det väldigt dyrt i de flesta affärer förutom Gina som egentligen inte passade så bra in där bland alla superdyraffärer:D Men men nu finns det fler affärer i vällingby :D Wohow!!!!

Puuuss

Festen/middan

Hallojs!

Nu ungefär gick vi upp efter att ha städat till halv två igår:D Jobbigt men skönt att få undan allt så man slipper städa idag.
Kvällen blev ändå lyckad, förutom med filmen som det blev lite knäppt med men annars var det bra! Vi åt först massa dip och så med ggurka ochj morot(jätte mycket morot 2 kg!) och dricka Ja, och sen åt vi midddag tacos, det blev såklart massa över. Sen blev det efterrätt med glass, hallon och riven choklad. Mumsigt! Vid nio gick vi ner och tittade på film. Vi började med supersugen men sen bytte vi till The heartbreak kid, som jag tyckte var bättre:D Ja sen vi d elva gick några hem och de andra vid tjugo i tolv. Sen var det bara att städa massa!

Innan hade vi träffats vid elva vid åkermyntan och hyrt film och sen hela dagen fixat inför kvällen med att hacka grönsaker göra iordning oss och huset och gjort mat:D Iförrgår var vi ju som sagt och handlade allt.

Lite bilder från igår:

1   2    3   4  5     6   7  8  9    
  123 4 - Innan. 3- Jag och linnea haha

5 - alla förutom jag (som tar bilden)

6 - Malin äter morot

7 - Teresa och Malin

8 - Sofan och godis emma teresa linnea

9 Malin Linnea Emma

Puussss


Storshopping! haha mat

Ja iallafall: Idag mötte jag Linnea i vällinby klockan nio. Varför så tidigt? Jo för att hon simmade på morgonen klockan 6(crazy) och aa då passade det bra med nio för henne:D Jaja. Sen var det bara att sätta igång och handla mat tills imorgon:D Vi hnadlade mat och lite annat:D till halv ett fatta. Hur sjukt är inte det. Det där lite annat var bara  minuter. Sen hade vi fyra kassar proppfulla! nästan 8 liter läsk- ",5 kilo godis. " stora påsar chips, Jättemkt tacos, grönsaker och allt till det, och efeterrätten och m.m. Imorn ska vi iväg och hyra filmen:D Typ vi videohörnan. ska möta linnea där och sen ska vi hyra filmen och köpa ost som vi glömde köpa idag... typiskt... Men men hihi.

Sen ska jag berätta en till sak, i vällinby träffade vi emma och malin. De skämtade m,ed oss om en sak, vi ba ehh... Och sen blev det värsta grejen men men jag älskar er iallafall<3 haha. Nu är det glömt:D

Puussss<3

Planering och snart Buzz hehe allafall vad jag vill....

Hej!

Nu är Linnea här och vi planerar lite inflr t. Självklart har de tagit bort värsta bra erbjudandet på Lidl bara för att vi just skulle uttnyttja det. Har också lyssnat igenom hela spellistan till t och visat Linnea. Hon tyckte nog om den. Tur det! Idag vid tre ska jag åka till Mormor och sova där tills imorn. Då ska vi också fira min födelsedag för jag har inte sett henne sen innan det så det har inte bglivit av sen dess. Aa lite konstig mening men mina fingrar går inte di de vill idag. De gjorde de inte igår heller när vi spelade buzz. Man bara klickar och allt blir fel och jag känner mig faktiskt väldigt slö jjust i fingrarna. Apprppå buzz vill jag gå och spela det nu! Ska bara övertla linnea först, men det är ändå inte så svårt:D

Ska bara säga två saker till 1. Stackars Teresa som är sjuk! KrYA PÅ DIG.
                                                 2. Jag vill inte ha mer vinter nu! Det snöar sjuky mkt och i morse såg jagf att det började bli is på sjön utanför mig och det ligger jvar! Det har liksom inte varit is på hela vinter  (som det förövrigtALLTID brukar bli) och så kommer den nu liksom! argght!!!!!


vill ha sommar och vår!!!

image89


Puuusssss

Påsk(ägg)

Nu har jag målat ägg eller r'ättare sagt trätt på nån plats grej och kokat in i ägget så  här blev det:

image88

Hhihi


Puussss


Spellistor och Buzz och påskmiddag....

Hej!

Nu sitter jag och gör lite spellistor till min ipod. Delvis till t. haha. Sen har vi också spelat lite Buzz. Funny. Vi har ätit påskmiddag med allt man brukar ha (Revbensspjäll, ägg, potatis, skinka, korv, lax, jansson,sallad, äppelpaj:D, godis och massa annat:D) Gotti! Nu är jag precis klar med en av spellistorna; 69 låtar. Perfa till F. hehehihi;D Some of you do not understand and som of you do:D! hih jaja.

ÄÄr proppad på godis asså. Har ätit sååååå mkt godis idag!

(hittade ingen bra bild) haha


Puuusssss

Spellistor och Buzz och påskmiddag....

Hej!

Nu sitter jag och gör lite spellistor till min ipod. Delvis till t. haha. Sen har vi också spelat lite Buzz. Funny. Vi har ätit påskmiddag med allt man brukar ha (Revbensspjäll, ägg, potatis, skinka, korv, lax, jansson,sallad, äppelpaj:D, godis och massa annat:D) Gotti! Nu är jag precis klar med en av spellistorna; 69 låtar. Perfa till F. hehehihi;D Some of you do not understand and som of you do:D! hih jaja.

ÄÄr proppad på godis asså. Har ätit sååååå mkt godis idag!

(hittade ingen bra bild) haha


Puuusssss

Godis!!!

Hej skulle bara säga att jag och linnea ska ha den där festgrejen men vill inte i bloggen skriva när och var och så men om ni inte fått medelande eller jag har ringt så ring mej men jag har försökt och ringa och messa er alla: Mallin, Teresa, Julia, Erika L. Jag har redan fått tag på (:D): Emma och Leo och joanna (Joanna du måste komma!) Erika N är ju tyvär i Thailand men vi blev tvugna att ha den här dagen vi ska ha det var detn enda som funkade för oss.
Sitter här och äter godis för vi fick våra påskägg igår så vi kunde äta godis igår också och nu ska jag gå ner och spela Buzz som vi fick igår av våra gäster:D


Puuussss - ring mej ni ovan:D

Påskpynt

Heeej!

Nu har jag precis suttit i typ tre timmar(överdriver inte!) och gjort små kycklingar som jag skulle hänga i påskriset som jag var ute för tre timmar sen och klippte av från buskarna tvärs över gatan:D Vi hade visserligen påskris och så där uppe i vardagsrummet men jag vill ha i mitt rum också så nu har jag det. Så här lyckat blev det!:D

image83

image85

image86

image87
Sött va?


Puussss

Skräckisnight hos Malin

Hallojs!

Nu har jag precis kommit hem från Malin. Igår hade vi som sagt priov vilket jag tror gick ganska bra. Svarade på allt och så så det gick nog bra:D Efter skolan åkte jag, Linnea, Emma,Malin,Erika L hem till Malin och kollade skräckisar och åt godi. Jättemysigt och läskigt. Mohahah...... Sen när vi hade kommit in på halva andra filmen gick vi ner och käkade midddag. först skulle vi beställa pizza men ingen hade typ pengar så det blev inte så så vi åt mackaroner och ketchup med en chicken bits(som visade sej vara gjord på bönor(vegetarisk). ) NE pizza bit och salami. Hihi, Sen skulle vi mitt i middagen gå och hämta upp Leo vid busshållplöatsen. Då gick Emma och Erika iväg och gjorde det och Erika gick ändå och köpte en oiza för hon gillade inte maten som vi fick... Jaja. sen vid åtta kom Teresa och Julia som hade varit på bio och sett  "meet the spartas". De satte sej där nere och tittade på Simpsons medans vi fortsatte med våra skräckisar Den sista filmen var riktigt bra. Den hette´"Disturbia". Den första vi såg var "dolt under ytan" Den var också bra men inte lika. Lite långdragen. Sen vid tio gick vi ut och badade Jacuzzi. Mysigt! Sen vid halv tolv gick vi in och skulle duscha och sånt och då tog som vanligt varmvattnet slut och Jag och Emma fick duscha i iskallt vatte. Men men "Sånt är livet"(haha som vi sa igår).

Sen gick vi upp och tittade på American pie beta house. Den var rolig:D Även om jag bara tittade tio minuter av filmen för sen somnade jag. hehe. När vi skulle sova blev det ett himla roddande med grejer hit och dit. Det slutade med att jag och Leo sov på en madrass på golvet, Linnea, Erika, Emma sov i soffan och Malin, Teresa och Julia sov i Malins säng. Men teresa mådde sen dåligt på natten så hon åkte hem, Stackarn:(. Sen vaknade vi åt frukost(letade bröd...) och städade och åkte bergodalbana i en träningsmaskin och åkte hem.
Jag skulle fått vänta 20 min vid spånga så jag åkte med 179 till vällingby och tog tunnelbanan och sen gick jag. Väldigt långt kändes det efter som att det också var snöstorm, så när jag kom hem var jag en isbit.

Nu har jag precis städat mitt rum och ska gå och måla naglarna. Gula tänkte jag eftersom det är påsk:D

Glad påsk!  (eller egentligen imorn men men )

image82


Puussss

Kursprov

Vi har kursprov vid tolv idag. Hyffsat förberedd, inte så bra som jag borde men men. På lunchen i dag ska vi ha s.k. "lunchkonsert". Ganska töntigt  och problemet är jag kovade att sjunga  "heaven" med kören bara p refr. men egentligen vill jag inte. Men jag blir tvungen för annars blir det tydligen för lite låtar. -jaja, behöver allafall inte sjunga de andra låtarna med kören, för det orkar jag inteee! Så jag får väl sitta där bredvid och sjunga när det är min tur och sen gå ner. Jaja det blir noog bra.....

Vill ha den här tröjan. Den är liksom ganska vanlig men ändå speciell.

image80
Ellos 199kr

De här var somriga och fina, men lite... eller jag vet inte:D Jo men de var fina!

image81

Ellos 349kr


Pusss

Snabbt

Det är så irriterande att blogg.se alltid är så segt vid den här tiden av typ överbelastning och så vilket gör att man knappt hinner skriva nåt på pauserna till tvpogrammen man måste se. Jaja. Kollar på Greys anatomy alltså just nu. Imorn har vi ju kursprov. Borde egentligen öva men jag får väl göra det nästa reklampaus:D


Ny tröja, ny dator(snart) :D

Heeej!
Gu vad länge sen det  var jag skrev! Nu ska jag skriva varje dag eller mer;D promise;D.

I fredags åkte jag, joanna och Erika L till Kista efter skolan och kollade på "Juno" Den var jättebra. Handlade om en tjej som hade blivit gravid av misstag med sin kompis och hur hon försökte hitta adoptionsföräldrar ioch sånt. Bra iallafall:D Läs mer om det på Joannas blogg

I lördags firade vi min födelsedag hos pappa. Vi åt rosa jättefin princesstårta och jag fick presentkort på Bikbok och body shop grejer:D Sen fick jag också hmpresentkort och örhängen och ett grejs av Elisabeth, Annikas mamma:D Gulligt:D 

På söndagen och måndagen var jag sjuk ;D m¨ådde illa och så.

Idag efter skolan åkte jag, julia, malin, linnea, Teresa till Vällinby. Jag Köpte en tröja på Hm:


Sen blev det lite glass på mc. hihi. Löfte brytet.... Men men hihi :D

Nu imorn ska mamma beställa en bärbar dator till mig. Alltså jag fick pengar av pappa i julas och lite ska ja betala själv, men mamma ska som sagt beställa den imorn. me jag har liksom en lite fråga som jag gärna vill ha svar på vad ni tycker.  Ska datrorn ha inbyggd webcamera (2megapixlar)? Just nu är jag inne på att den ska ha det men vad tycker ni. Det är såklart, det blir lite mer pengar men bara typ 200 och det är väl ganska colt med inbyggd camera liksom :D Eller vad tycker ni?

Imorn har vi matteprov och på torsdag kurs prov.m Har typ inte tränat så mycket men matten är bara repetition och kursen har vi ju gått igenom så mkt i arenan plus att vi har gjort ett helt land plus att jag har läst igenom hela häftet en gång så det borde räcka.

Puuussss

Föresten så såg jag den perfekta klänningen som jag verkligen vill ha idag på HM. Eller jag trodde iallafall att jag såg den. Min uppfattning ändrades när jag tittade noga på den och såg den stora gräsliga fickan;D Men annars var den perfa. Vill ha en svart tajt kort klänning ungefär som den här.... want it...... Försökte hitta ngn bild men hittade inte.

Puuussss

Plugg och Farmor och Farfar

Hallojs! Har precis kommit hem från Farmor och Farfar. Farfar skjutsade meej:D Imorn har vi svenska prov på satsdelar. Aaaaaaa! Men jag kan nog det mesta.

Predikat: Vad som händer typ "Kalle cyklar"

Subjekt:´Vem? Vad? "Kalle cyklar"

Ackusativobjekt: Typ vad som påverkad direkt. "Kalle cyklar på bron"

Dativobjekt: Vad som påverkas indirekt typ "Kalle cyklar på bron som rasar ner på Stina"

Adverbial: Rums... : Var? Typ " Kalle cyklar på bron i Linköping som rasar ner på Stina"
                   Tids...  När? "Kalle cyklar just nu på bron i Linköping som strax kommer att rasa ner på srina"
                   Sats... Hur? "Kalle cyklar elegant på bron i...."
                    Sätts...  Anledning eller nåt sånt... "Tyvärr, kan kalle inte cykla...."

Predikatsfyllnad: Efter Vara, Bli, Heta, Kallas " Han heter Kalle och kallas Karl"

Attribut: Utseende, egenskap, beskrivning... " Kalle cyklar på den fula bron..."

Ja, det var väl typ det hoppas jag alltså att det inte var mer för då blir det argh'! Jaja ;D

När jag klev in genom dörren till mitt rum möttes jag av en vacker syn. Städerskan var ju här idag så mitt rum var städat! Härligt!

Tror jag måste öva lite nu...

Imorgon har vi prov
   Ta          p   s     ao

Snart ska vi äta middag
  Ta            s     p       ao

Jag har på mig min blommiga tröja jag köpte på Hm
  S          p                        a    ao                         do               eller....

Jaja :D Chao

Puusss<3

Dans igen, Svenskaplugg

Jahopp. Har varit på Dansen, ätit middag och då var det väl dags för Svenska plugg till provet på Onsdag om Satsdelar. Kan ganska bra bara man inte ska kunna alla olika former på alla olika satsdelar... Annars har jag väldigt mkt att göra i skolan. Ligger lite efter, massa prov och plugg. Jaja man överlever väl. Haha:D Imorn efter skolan ska jag direkt till Farmor och Farfar. det var ju enda sen julen senast jag var där. Förut brukade jag ju nästan åka dit en gång i veckan, jag vet inte varför det inte blivit av... Jaja imorn ska jag allafall dit:D <3

Puusss

Dans, Dans, Dans....

Hallojs!
Idag har jag vart på dansen. Tränade ngn ny dans som mia hade kommit på,men vi hade Anna men hon sa att Mia skulle bli glad om vi tränade den ;D Sen övade vi kickar och hade låtsastävling(som vanligt :D, men roligt!) Innan dansen kollade vi från alla filmer vi har från alla tävlingar:D Man kan ju se hur jag har blivit bättre sen förra året kan man ju säga:DRoligt! hihi. Sen åkte vi hem och då blev det lite tittande på reultat från igår(Danstävlingen) hihi.  Sen middag och sen singing bee då jag stog och dansade typ stor del av pogrammet och försökte göra om min singel lite:D Hihi. Dansnrd! Haha, men I love it!

Puuss


Kungsbereget och Falundans

Hallojs! Det var länge sen jag skrev, sorry ska bättra mig mkt!
I torsdags var vi i kungsberget med skolan, vilket var kul! Det tog väl ca 2 och en halv timme att åka och med film kändes det väl snabbare. På väg hem ringde mamma och sa att skräddaren hade förstört Emmas dräkt! aaargh! Så det var bara att stressa iväg till kista vid åtta och springa genom alla affärer för att hitta ngt att dansa i på tävlingen! Eftersom vi skulle åka på fredagen! Vi tog ett par silvriga leggings ett gult paljettlinne med vår v-ringade bronströja över. Ganska lyckat med tanke på att vi bara hade typ en timme på oss att hitta ngt.

Efter skolan på fredagen åkte jag direkt hem och packade. Hade tänkt att träna också men det ann jag inte. Vid fyra åkte vi iväg till Falun, kom fram vid sju och checkade in på Scandic hotelllet. mysigt, vi hade ett rum där jag ,emma och Fanny sov och ett där Peter och mamma sov. Vi åt middag nere på hotellets resturang och sen gick vi upp på rummet och pratade och duscahde och så.  Vid halv tolv gick vi och la oss.

Dagen efter ringde min väckarklocka vid 06:20. Då var det bara att snabbt sätta igång och våffla håret, tog ungefär en timme och då hade vi bara 20 minuter att sminka bas sminket (Glitter/danssminket satte vi på på tävlingen). Vid 07:40 gick vi ner till hotellfrukosten och åt jättegod frukost, det fanns typ allt man kunde tänka sig! Perfekt!
Sen kom Jag, fanny och Emma på att vi hade glömt nyckeln (eller i vet det där kortet man stoppar in i dörren) inne i rummet och eftersom dörren låser sig av sig själv var vi utelåsta! Men det gick att ordna snabbt genom att prata med receptionen :D. Vid halvnio gick vi från hotellet till Dansarenan.  Då var det bara att hitta KD:s omklädningngsrum och börja sminka sig och byta om. Vid halv tio var det gemensam inmarch med alla danskolor. Det var en häftig känsla. Det här var ju första rixtävlingen (med hela landet) och då är det så otroligt många med! Högsta musik, alla är p topp humör och springer in på golvet  och dansar och sjunger(skriker). Fett coolt! Har filmat:D
Sen vid tio var tävlingstarten. Jag skulle dansa ganska i början så det var xtra nervöst:D Men skit jag åkte ut på en gång. Effter typ tre timmar bara sitta och titta på all som dansade var det superstar. de var så himla grymma. Superstar är ju sverige eliten! Så jälka coolt! Vi har två superstarare på våran danskola och för en gick det riktigt bra:D Vid 17 var det dags att dansa par och det gick inte heller så bra! arrgh!
Vid sju åkte iv hem. Linnea smsade mig typ från 8 till 9 vad som hände i melodifetsivalen:d Tack Linnea:D Bilen jublade när hon skrev att carola och han hade åkt ut före nordman:D hihi.

Har tyvärr inga bra bilder från igår, de blir så svarta, men vi har filmat allt men har ingen sladd till datorn. Men nu ska jag själv titta på filmningen på stortvn

Puusssss

Morgondagens shopping

Jag är på såånt shoppinghumör! Därför ska jag och Linnea och kanske ngn mer(?) till Kista imorn och försöka stoppa shoppingsuget genom att just shoppa. hehhe. En liten lista av vad jag ska försöka hitta imorn:

Tunika
Jeans
- Helst två par. De från Cubus verkar snygga och bra pris.
Ribbade Leggins
Scarf -
Imorn får jag låna mammas, men det är en sån där Kenzo scarf som kostar ungefär 2000 kr! Därför vill hon ju såklart inte att jag ska tappa bort den och därför är det bästa att köpa en ny till mig själv för typ  10 gånger så lite pengar ;D
Mascara - Kanske...

Sen har jag nog inte råd med mer....

Pusssss

Min Tårta :D

image77

Jättegood!

Puuuss

Min födelsedag!

Hallojs!
Imorse vid halv sju kom mamma och Axel och sjöng "Ja må hon leva..." Hihi och med massa paket. Imorse fick jag
Ipodhögtalare

  

Finlands Nöjesresa m. spabehandling/ en natt med mamma och Min kompis och hennes mamma. :D

image71

Presentkort på Gina tricot 500 kr, Presentkort på Wedins 400kr Och av Axel (min lillebrorsa) Presentkort HM 100kr :D



För Wedins presentkortet köpte jag en ny väska idag efter skolan som kostade exakt 400. Perfekt!

        
På de första bilderna använde jag blixt och på de andra inte men det är samma väska så man kan väll säga att färgen är en blandning mellan de olika ;D

Jag fick också ett jättesött silverhalsband av min farmor och farfar! :D

Av pappa och mormor har jag inte fått än ;D

Men nu ska jag gå och äta middag och tårta puuss!

tomorrow is my birthday!;D

Hallojs!

Längtar tills imorn. Min födelsedag! Wohoow 14!

Vet ni vad som jag gjorde för klantig sak idag då; när jag åt mellis bet jag helt snett på ngt konstigt sätt så en flisa lossnade från min tand! Arrgh! Och det ilar som skjutsingen! :( Men ska gå och slipa på den hos tandläkaren så att den inte är lika vass iallafall som den är nu...


Längtar till imorn.... Puuussss:D

En ball groda dansar aldrig ensam

Halloojs!

Har precis suttit och stämt vår gitarr vi har här hemma. Mattias lärde mig hur jag skulle göra. Han lärde mig en  ramsa "En ball groda dansar aldrig ensam" Sen skulle man börja nedifrån och göra så att alla noter låter E,b,g,d,a,e. Alltså från pianot, eftersom jag spelat piano så visste jag vilka som var vilka ju. Och så hade jag ett jättebra program på mobilen med alla akord och så. Blev nä,ligen lite sugen på att spela gitarr när Mattias, och fille och måns satt ocgh spelade så bra i fjällen. Hihi!

Men nu kollar jag på singing bee! Chao

Puusss

Sälen- Hemma nu

Hallojs!

Nu har vi precis kommit hem från Sälen- Lindvallen. Det har varit jättekul! Massa skidåkning och skoj! I onsdags åkte vi ju som sagt. Vi kom väl fram ungefär vid middagstid och hyrdeskidor och käkade laxpasta som våra kompisar hade lagat. Alltså familjen i vars stuga vi skulle bo i.

Nu ska jag berätta vilka som var med:

Jag
Mamma
Peter
Axel 13
Fanny 14
Richard 18
(Liskom vår familj)
Satu (Mamma till Emil och Emilja / Fru med åke)
Åke (Pappa till Mattias, mÅns och Herman)
Emil 11
Herman 11
Måns 15
Filip 15 (kompis till Måns)
Mattias 18
Emilia 20
Johan 20 ( Tsm med Emilia)

Det var nog alla. Hihi :D Många var det men det var väldigt kul!!!! På onsdag kväll gick vi till nått typ publiknande ställe och tog en dricka och lite snacks allihop.

På torsdagen var jag och Axel i backen klockan 9 på morgonen när liftarna öppnade. Perfekt väder minus 5 grader och strålande sol. Perfa! De andra kom vid 10. Vi åkte tills ungefär 13 då vi åt lunch i solen i en liten resturang nedanför backarna.  Efter skidåkningen (Vid fem) Gick vi till after skin och lyssnade på live band och sånt som man gör på after skin.
Sen gick vi hem. När alla hade dushat  (Vilket tog väldigt lång tid!) åt vi middag. Sen satt vi "barn" och "ungdomar" eller vad man ska säga och tittade på skräckfilm som hette "Kuben" dock kom De vuxna och typ släpade ut alla som var under 15 ungefär i mitten av filmen för att de tyckte den var för läskig. Men jag smög tillbaks efter typ fem minuter innan att ngn märkte. haha.

I Fredags var vi i backen allihop vid 10. Det var väldigt blåsigt men soligt. Åt lunch vid en resturang bakom snögubben längst upp på fjälltoppen. Det var så här. Halva resturangen var typ den dyra sidan och den andra billiga.Den billiga var ju inte jättebillig, men billigare än den dyra eftersom att den dyra var en resturang och den billiga ett café) Den dyra var där man kunde äta mat så vi satte oss där. Efter den goda men dyra maten ville vi ha efterrätt:D Vi tittade i menyn och vi ville ha blåbärspaj. Men en bit kostade 79 kr! Så då frågade mamma servitören om vi kunde gå till den billiga delen och köpa typ en bulle. Eller jag ville göra det, och servitören sa att det var okej. Men när vi väl står i kön så ser jag pajen och beställer den fast å¨den billiga sidan (28kr och tre gånger så mkt som på den dyra och det var liksom exakt samma paj!) Sen kommer vi tillbaks och mamma och peter har också beställt in blåbärspaj fats på den dyra sidan och det är exakt samma och servitrisen trodde ju att vi skulle köpa en bule och ta in och allt blir jättepinsamt för man fick ju egentligen inte ta från cafét till returangen och nu hade vi tagit exakt samma sak som man kunde besetällt i ´resturangen i caf´´et. Jaja allt blev ändå bra sen. Personalen var så snäll. hihi.

sen gick vi jättemätta därifrån. Och började åka skidor igen. Vid fem gick vi hem och dushade och gjorde iordning oss för vi skulle till lammet och grisen och äta middag. Väldigt dyrt igen. Hela notan för alla oss alla gick på över femtusen! Men vi brukar alltid äta där när vi är där uppe och det är jättebra mat. Hur mkt man vill av Oxfilé, lamm, fläskfilé och alla tillbehör man kan tänka sig, allt såklart hemmalagat och supergott. hihih!

På lördagen blev det såklart massa skidor också Mest massa off pisst med Axel(lillebror) och philip. asså filip åkte som en gud. Så sjukt bra på att åka skidor! Sen hade vi after ski hemma, och middag som alla barn/ungdomar skulle laga. Ngn gryta med vilt ris och fullkornsris(Satu är nämligen väldigt nyttig av sig). Till efterrätt hallongrejs i ugn. Och sen godis till melodifetsivalen som vi tittade på. Björn gustavfsson, rolig som vanligt. Måste bara lägga tille ett klipp med honom från i lördags:


Sen var det bara packa och idag vid halv tio åkte vi från SÄlen.

Här är lite bilder från Sälen:

1. 2. 3. 4. 5.

Jag måste bara säga att bilderna blev lite konstiga. Men jag tog typ inga bilder vilket var lite synd så ni får stå ut med fula bilder helt enkelt:D

1. Jag och bruushhaan i sittliften :D
2. Lunch i solen.
3. Jag och bror min på after ski.
4. Kvälls Promenad eftter míddagen på lammet och grisen.
5. Jag och mamma. Vi ser helt knäppa ut men det bjuder jag på :D

Puuusss

RSS 2.0